Hartige lollies

Recept gecreëerd door Paulette van Paulette Cuisine.

Bierpairing
Brugse Zot Blond & Dubbel
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
10 à 12 stuks

Recept

Ingrediënten

  • Bladerdeeg 
  • 100g ricotta 
  • 1 handvol peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 scheutje olie 
  • zout en peper
  • 1 ei
  • 12 houten stokjes

Instructies

1. Meng de ricotta met de sjalot en gehakte peterselie en breng op smaak met zout, peper en olie.
2. Snijd identieke schijfjes uit het bladerdeeg.
3. Klop het ei los voor de samenstelling van de lollies.
4. Samenstelling van de lollies : leg de vellen bladerdeeg op een ovenrooster (bakpapier of siliconenmat), plaats het houten stokje, dan een theelepel ricottamengsel, bestrijk de randen met losgeklopt ei en sluit af met een tweede vel bladerdeeg (overlappend). Bestrijk opnieuw.
5. Bakken: plaats ongeveer tien minuten in de oven op zo'n 180*c tot het deeg knapperig en goudbruin is. Als je wilt dat de lolly's perfect plat zijn, aarzel dan niet om er wat gewicht aan toe te voegen (leg bijvoorbeeld een stuk papier, bakplaat en dan een schaal op).
6. 
Het enige wat je dan nog moet doen, is ervan genieten met een heerlijke Brugse Zot en een paar goede vrienden.