Crostini met Parmezaanse kaas en peer

Recept gecreëerd door Elise van Easy Culi.

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
12 stuks

Recept

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • blok Parmezaanse kaas
  • 2-3 kleine peertjes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el honing
  • paar takjes verse tijm
  • Peper en zeezout

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de ciabatta in schuine plakken en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif voor 5-10 minuten in de oven totdat ze krokant en goudbruin zijn geworden. Let op: dit kan heel snel gaan!
3. Snijd de peertjes in heel dunne plakken. Je hoeft ze niet te schillen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en laat heet worden. Bak de peertjes een paar minuten aan beide kanten met de kaneel en een scheutje water. Bak tot het water is opgenomen en de peertjes een beetje stroperig worden.
4. Snijd met de kaasschaaf mooie, dunne plakken van de Parmezaanse kaas.
5. Wrijf met het teentje knoflook over de bovenkant van de crostini heen. Beleg vervolgens met de Parmezaanse kaas, peer en extra peper en zout. Garneer met de tijm.