Hertenstoofvlees met peperkoek

Een hartverwarmend stoofpotje met Brugse Zot Dubbel waar je niet aan kan weerstaan. Een recept ontwikkeld door Jelle van The Messy Chef.

Brugse Zot Dubbel stoofvlees
Bierpairing
Brugse Zot Dubbel
Bereidingstijd
120 minuten
Ingrediënten
2 personen

 

 

Recept

Ingrediënten  

  • 500g hertenstoofvlees  
  • 1 eetlepel Luikse stroop  
  • 2 Brugse Zot Dubbel  
  • 100 ml water  
  • ½ bouillonblokje runds  
  • 2 uien  
  • 100 gram knolselder  
  • 1 wortel  
  • 1 zoete aardappel ( +-150 g)  
  • 1 kruidentuiltje (laurier/rozemarijn/tijm)  
  • 2 el boter  
  • Peper en zout  
  • 2 el bloem  
  • 2 schelletjes peperkoek  
  • 1 vel bladerdeeg.  
  • 1 eigeel  

Instructies   

  1. Kruid het vlees met flink wat peper en zout. Bak aan in de boter. Snijd 2 uien fijn en bak ze mee.  

  2. Schil de zoete aardappel, de wortel en knolselder en snijd daarna in blokjes.  

  3. Voeg toe aan de pan en laat gedurende 5 minuten meebakken. Voeg de bloem toe en roer alles goed onder mekaar.  

  4. Voeg de Luikse stroop toe en blus met de Brugse Zot Dubbel. Voeg het water, half bouillonblokje en kruidentuiltje toe.  

  5. Leg 2 schelletjes peperkoek in de pot en kook voor ongeveer 60-90 minuten zonder deksel op de pot. Laat lichtjes afkoelen tot lauw.  

  6. Doe het stoofpotje in een kom.  

  7. Verwarm de oven op 200 graden. Leg het bladerdeeg over de potjes en druk de kantjes goed aan. Wrijf de bovenkant in met wat losgeklopt eigeel en zet 20 minuten in de oven tot wanneer je krokant bladerdeeg hebt.  

  8. Serveer en geniet met een Brugse Zot Dubbel.

Bekijk het recept