Sabayon van
Brugse Zot en dragon

Recept gecreëerd door Manon Macaron.

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 5 eierdopjes suiker
  • 9 eierdopjes Brugse Zot Blond
  • Snuifje zout
  • Handvol verse dragon
  • 1 kl roze gedroogde peperkorrels

Instructies

  1. Doe de eidooiers in een steelpannetje (gebruik bij voorkeur een steelpan met dikke bodem). Voeg de suiker en de Brugse Zot Blond toe.
  2. Klop alles even los met een garde en zet dan op een zacht vuurtje. Klop telkens 8-jes met de garde tot je een mooie luchtige sabayon krijgt.
  3. Voeg het snuifje zout toe, hak de dragon fijn en meng onder de sabayon.
  4. Lepel de sabayon in de glaasjes en werk af met een extra takje dragon en wat verkruimelde roze peperkorrels.