World Beer Awards

Brouwerij De Halve Maan is wederom in de prijzen gevallen op de World Beer Awards. Deze jaarlijkse internationale competitie is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden ter wereld.
De World Beer Awards is een jaarlijkse wedstrijd waarbij prijzen worden uitgereikt aan de beste bieren. Een voorwaarde om deel te nemen is wel dat het bier verkrijgbaar moet zijn in flessen en vaten.

In drie gebieden (Azië, Europa en Amerika) test een onafhankelijk panel blind alle bieren. Hieruit worden in diverse categorieën de allerbeste bieren bepaald, zoals The World's Best Dark Beer, The World's Best Wood Aged Beer en The World's Best Speciality Beer.

De Brugse Zot Dubbel won dit jaar goud in de categorie ‘Europe’s Best Belgian Style Dubbel 2014’. Het bier is een donker bruin bier die wordt gebrouwen met zes speciale moutsoorten. Hierdoor heeft het een uniek en rijk aroma waarin de geur van honing, amandel, chocolade en zelfs bruine suiker te ontdekken valt.

Straffe Hendrik viel dit jaar liefst drie keer in de prijzen. Straffe Hendrik Wild won goud in de categorie ‘Europe’s Best Experimental Speciality 2014’. Dit bier is een wilde variant van de bekend Straffe Hendrik Tripel. Het wordt hergist met ‘Brettanomyces’ gist, wat zorgt voor aparte fruitige aroma’s.

Straffe Hendrik Heritage was goed voor zilver in de categorie ‘World’s Best Wood Aged Europe Silver 2014’.  De Heritage is een speciale versie van de Straffe Hendrik Quadrupel die meer dan een jaar wordt op eiken houten vaten. Telkens in het najaar wordt een limited edition uitgegeven.

Tenslotte viel ook Straffe Hendrik Quadrupel in de prijzen. Dit bier won brons in de categorie ‘Dark Beer – Belgian Style Strong – Europe Bronze 2014’. De Straffe Hendrik Quadrupel is een rijk bier, intens donder van kleur en volmondig qua smaak.

Brouwerij De Halve Maan is zeer verheugd deze prijzen in ontvangst te mogen nemen. De voorbije jaren vielen onze bieren reeds meerdere keren in de prijzen. Zowel in 2012 en 2013 scoorde Brugse Zot Blond goud op de World Beer Awards.

Foto's

  • World Beer Awards
  • World Beer Awards

Bezoek ook