Curry met scampi's

De pittige smaken van de curry met de frisheid van een Brugse Zot Blond. Overheerlijk! Een recept ontwikkeld door Claudia van Food from ClaudNine.

Brugse Zot Blond Curry met scampi's
BIERPAIRING
Brugse Zot Blond
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
INGREDIËNTEN
2 personen

 

 

Recept

Ingrediënten  

  • 150 gram rijst  

  • scheutje zonnebloemolie  

  • 1 ui, gesnipperd 

  • rode peper, fijngesneden  

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt  

  • 1 tl fijngehakte gember  

  • 1 el garam masala  

  • 1 tl komijn  

  • 1 tl koriander  

  • 1/2 tl paprika  

  • 1/4 tl kurkuma  

  • 2 el tomatenpuree  

  • 125 ml visbouillon  

  • 250 ml kokosmelk  

  • 20 rauwe scampi's

  • verse koriander  

Instructies  

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.  

  2. Fruit de ui en de rode peper in wat zonnebloemolie tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.  

  3. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en meng alles, voeg nu ook de visbouillon toe en meng door.  

  4. Voeg de gepelde en schoongemaakte scampi's toe en laat 5 minuten pruttelen.  

  5. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat nogmaals 5 a 10 minuten pruttelen totdat de scampi's gaar zijn en de saus is ingekookt.  

  6. Dien de curry op met rijst, verse koriander en uiteraard een glas Brugse Zot blond.

Bekijk het recept